Различните аромати на дамските парфюми

парфюм шише

Често купуваме парфюми за подарък на наши близки по различни поводи. Дали ще изберем да закупим оригинални парфюми от специализирани магазини, парфюми онлайн или избираме парфюми по техните цени, когато той е за наш близък рядко обръщаме особено внимание на аромата и дали той ще подхожда на определения човек. Малко хора знаят, че без значение дали говорим за мъжки парфюми или дамкси парфюми, тяхното разнообразие и качество е цяла една наука. По-долу ще разгледаме различните категории аромати на дамски парфюми. Така ще бъдете по-запознати при вашия следващ избор.
Едни от най-разпространените аромати са именно цитрусовите. Тe се отличават с лек и нежен аромат на цитрусови плодове, често комбиниран с този на различни цветя. Много подходящ за млади жени и момичета.

Друг вид парфюми са с хербални аромати – те имат по естествен аромат. Черпят вдъхновение от плодовите и флорални аромати, което ги прави много актуални и модерни.

Флорални и флорално – алдехидови. Първите говорят сами по себе си, а при вторите има добавена нотка бляскавост. Алдехидните добавки допринасят оригиналност и изисканост към основния аромат.

Много популярни са и ориенталските аромати, които носят мистерия и усещане за топлина. Имат мускусови съставки и ценни дървета, което прави миризмата екзотична.

Малко популярни с името си са и шипровите – те са съчетание от дървесни, флорални и мъхови. Това са наситени и силни парфюми.

Съществуват и други видове дамски аромати като индивидуално-флоралните, полуориенталските, хербални и други, които лежат на основата на по-горните, но в състава им има различни добавки, които само подчертават дадена линия аромати.

Избора дали да закупуваме маркови парфюми или техни по-евтини копия остава изцяло наш избор. Често можем да успеем да намерим и маркови парфюми на ниски цени. Ако се абстрахираме от този факт, трябва да знаем, че всеки човек носи своя парфюм като своя втора кожа. Аромата често допълва нашия цялостен вид, за това е важно да се чувстваме комфортно „в него“.