Сивата пола – банална или секси?

Този въпрос вълнува жените, отдали сърцето си на класическата мода – елегантни костюми, вталени жакети, клоширани рокли и обувки с нисък ток. Точно тук се вмества полата в сиво, независимо дали е бледо като облачно небе или наситено като мокър асфалт.
В соцепохата сивата поличка бе нещо като норма до такава степен, че чак доскучаваше. Но днес сякаш живее втори живот благодарение на експериментите с фасона и дължината, комбинациите с различни дрехи и аксесоари и многообразието на оттенъци.

Скарлет Йохансон залага на сива пола молив с висока талия.

Доста модерна е сивата пола молив.

Това е изборът на независимата, уверена жена. Избирайки пола молив до коляното или малко под него, мигновено се въплъщавате в образа на бизнес лейди. Особено ако силуетът е с актуалната в момента завишена талия. С какво да комбинирате? Подходяща са всевъзможните светли, близки до белия цвят блузки или ризки. Особено изискано ще изглежда модел със строга якичка. Но това не е всичко. За да се завърши деловия образ, трябва да се подберат подходящи обувки и чорапогащник.

Ако притежателката на сива пола е възрастна, е най-добре да заложи на мерни или тъмносиви чорапогащи. А ако е по-млада, светлият чорапогащник е отлично решение. Обувките трябва да бъдат черни с нисък или среден ток, но без никакви украшения, за да се не развали семплия образ.
Сивата пола няма да ви направи по-слаби и стройни, както черната например. Сивият цвят нито сваля, нито качва килограми. Но ако заложите на модел с презрамки, това е съвсем друга работа. Обличайки сива пола с прилепнала блуза в тъмни тонове ще поставите безпогрешен акцент върху талията. А образът на деловата, но чаровна и секси жена няма да се загуби.

С какво да комбинирате

сивата пола, за да изглеждате женствено и дори романтично? Отговорът е много прост. Със сивата поличка се съчетават прекрасно топли, тюркоазени и сини тонове. Доста популярно съчетание е бледосивото плюс слънчево жълто например сива поличка, жълта жилетка и обувки, бяла ризка.
Обърнете внимание и на кройката. Ако полата е клоширана, избирайте тесни блузки. Не се колебайте да експериментирате с цвета на чорапогащите, например в небесносиньо или бяло. Колкото и лаконична да е сивата пола, не е нужно да забравяте за аксесоарите.

Строгата пола молив може да се допълни с широк черен пояс и скъсено сако. Разнообразните шалчета и кърпи за врата също са добра идея. Тъй като сивата дреха създава образа на елегантна жена с вкус, най-подходящите аксесоари са тънката тъмна гривна и малкият черен клъч. Сребърните украшения са подходящи, стига да бъдат максимално изчистени, а златото няма място в сивия тоалет.
С каквото и да комбинирате сивата пола, най-важно е да излъчвате увереност и огромна доза самочувствие. Като стилен и неподвластен на модата акцент, тази поличка пасва идеално на имиджа ви на делова дама, но останалото зависи от вас!