Био козметика за кожата

нощен крем

Нощен крем за лице
Страната ни вече е проевропейски ориентирана и участва в конкурентния пазар на Европейския съюз. Членството ни в Европейския съюз ни поставя висока летва за стандарти, но ние не можем механично да откопираме опита на развитите демокрации и да го поставим в нашите условия, тъй като имаме доста различия. Медиите постоянно ни заливат с информация колко вредни продукти приемаме всеки ден и как сме на първите места в Европа в негативните списъци. Не можем да си затваряме вечно очите пред фалшификациите, които разтърсват из основи демокрацията ни. От фалшивите ни купени политици до фалшивите ни капиталисти, които ни заливат с вредни за здравето продукти. Ние произвеждаме стоки, които са с незадоволително качество, но като цени надскачат тези на европейските.нощен крем

Напоследък много се експлоатира темата за био продуктите, но до колко тези продукти са натурални и идват от природата. Всяка фирма производител покрива различни стандарти, в зависимост от изискванията на страната си . Все повече магазини започват да имат претенция техните козметични стоки да са направени в по-голяма степен  или изцяло(?!) от натурални, био, екологични, органични или природни съставки, които звучат добре като реклама, но до колко тя се покрива с истината. За да получи сертификата на дадената страна един козметичен продукт трябва наистина да бъде изцяло „био“. Но преди един продукт да се нарече „еко” той трябва да бъде сертифициран. А колко дълъг е пътя от тази гаранция до това да е наистина и напълно. Истината се оказва шокираща. Един процент „био“ печели щампата и изискванията са покрити. Това е и причината родния пазар да е залеят с такива стоки, поради нашумелия интерес към здравословен начин на живот.

Би било хубаво при избора на органична козметика – био масла, кремове за лице, био кремове или био маска за лице, да се интересуваме от произхода на продукта и неговия състав. С една дума, да намерим подходящия за нас еко продукт е задача, която започва с проучване на тази сфера. Втората задача е да се научим да разпознаваме натуралните продукти пред техните подражания, които по-скоро ще ни навредят. Здравето и щастието от добре поддържаната свежа и млада кожа си заслужават цената от търпение и време.

Източник: www.presata.com