Първи признаци на стареене на косата

Всяка жена се бори с появата на бръчки в стремежа си да изглежда по – млада, ако може завинаги. Но какво да предприемем, когато косата започне да побелява и да изглежда повехнала и изхабена?

Не се подчинявайте на мита, че в по–напреднала възраст, косата не изглежда младежки. Този процес е обратим.

Безвредно боядисване

Днешните иновативни бои за коси не само ще прикрият издайническите бели коси, а и ще снабдят косъмчетата с блясък и сила. Редовното подрязване на краищата е определящо за свежия вид. Но спасението от бялата коса е само в боята. Много от модерните продукти са богати на подхранващи масла. Поради естеството на боята, всяко косъмче се разтваря и обезцветява, за да може да поеме новия цвят. Колкото и инвазивен да е този метод, това позволява на подхранващите съставки да проникнат възможно най–дълбоко в сърцевината на косъма. Това гарантира силата и блясъка, за които мечтаем.

Подсилване на цвета

Снабдете се с шампоани, балсами и маски за боядисана коса. Заедно с подсилващото си действие, те ще запазят цвета сияен и свеж за по–дълго.

Ако искате да редуцирате боядисванията, бихте могли да изберете нюанс на боята
по–близък до вашия. Така израстването в корените няма да бъде натрапчиво и неприятно, ще може да си позволите по–голям интервал между отделните процедури.

Оцветяващ спрей

Друг успешен метод за прикриване на израсналите корени е спрей за моментално попълване на цвета. Той няма да е толкова дълготраен, както същинското боядисване, но ще осигури спретнат и безупречен вид. Изключително подходящ за спешни корекции.

Не е задължително при настъпването на някои неприятни външни промени да плащаме с дължината на косата си. Има начини тя да бъде запазена, както и възстановяването на младежкия блясък и копринена мекота. Тайната е в продуктите за ежедневна употреба. Серумите и спрейовете за тази цел са изключително ефикасни. Те поддържат всеки един косъм в дълбочина, запазват високо ниво на влажност, като спомагат за еластичен и жизнен цялостен вид.

Здравей, слънце!

През лятото е задължително да използвате спрей за коса с UV фактор. Вредните слънчеви лъчи могат да повлияят неблагоприятно на всяка открита част, в това число и на косата.

Високото качество на продуктите за професионална употреба могат да донесат учудващо добри резултати в домашни условия. Не е нужно да се тревожите с постоянни посещения на салона за красота. Важното е да бъдете постоянни и упорити след първите признаци на изтощаване и повяхване на косата. Всичко останало зависи от желанието ви и качеството на продуктите, които използвате.