Устните – сочни и секси

Дамски устни

Повечето жени, които природата не е дарила с обемни устни, мечтаят да ги направят по-пухкави и съблазнителни. Но за тази цел въобще не е нужно да прибягват до контурна пластика или инжекции. Красотата е достъпна и с по-щадящи методи, като правилна грижа и подходящ грим.Дамски устни

Кожата на устните е много нежна, склонна към напукване и лющене, което най-често се случва през студените месеци. За да ги направите по-гладки, трябва редовно да ги ексфолирате с омекотяващи средства. Забравете за народни рецепти като масаж с четка за зъби – това само раздразва тънката кожа. За щадящия пилинг трябва да използвате специални козметични средства, в краен случай – мляно кафе, захар, но никога сода или сол. След процедурата може да нанесете подхранващи и овлажняващи кремчета или масла.

Грим за обем

Макиажът трябва да започне с нанасяне на фондьотен върху устните или техните граници. Това позволява по-лесното гримиране на устните, а и червилото се задържа доста по-дълго. След като основата изсъхне, очертайте устните с молив, като започнете от долната. Трябва да се движите от ъгълчетата на устните към средата, съвсем леко излизайки от естествената им линия. След това подчертайте средата на горнята устна във формата на буквата М, постепенно придвижвайки се към краищата.

Следващата стъпка е линията на молива да се покрие с червило, като се използва четчица за по-естествен ефект. После се запълва очертаното пространство.

За по-изразителен обем завършете макиажа с гланц, който може да се нанесе както с апликатор, така и с върховете на пръстите, разнасяйки го или по цялата повърхност на устните, или само в средата. За натурален ефект използвайте червило и блясък в пастелни тонове – карамел, бежово, розово. Моливът за устни трябва да съвпада с цвета на червилото или да бъде с един тон по-тъмен. Основното правило е да не излизате прекалено извън естествените очертания на устните.

За създаване на обемни устни използвайте гланцово, перлено червило или такова с копринен блясък, но не твърде дълбоки тонове, които смаляват устните.

На козметичните щандове може да намерите всевъзможни червила и гланцове, съдържащи колаген, който прекрасно запълва всички пори на устните, правейки ги по-пухкави дори без допълнителни „трикове“.