Роклята на първата дама

Първата дама на Фрация Карла Бруни бе образец за елегантност дори по време на бременността си.

С минирокля и висок ток изглеждате секси, но с официална рокля сте истинска лейди. И ако в първия случай лепите всички погледи, то във втория пленявате сърца. Разликата е огромна, нали?
Първата дама винаги е била синоним на елегантността и лукса от времето на Джаки Кенеди до днес, когато Карла Бруни и Мишел Обама изпълват с ново съдържание класическата мода. Роклята на първата дама е баланс между традиция и съвременност. Тя е сдържана и дори строга, но почти незабележимо насочва поглед към женските прелести. Ако смятате, че това е вашият стил, поздравления – вие сте лейди по рождение!
Класически пример за облеклото на първата дама е малката черна рокля, създадена от Коко Шанел.

Тази универсална дреха е алфата и омегата на изискания дамски гардероб. Но само ако отговаря на следните условия – елегантна, леко закриваща коленете, максимално семпла. Кристали, нашивки и пайети, обемни декорации са абсолютно недопустими. Възможна е единствено бродерия в черен или бял цвят. Дамската рокля трябва да бъде затворена, без дълбоко деколте и високи цепки. Ръкавите могат да бъдат дълги, къси, както и в актуалната дължина до лакътя.

Официална рокля

Затворената рокля с дължина до коляното в бежово е отличен пример за елегантен тоалет.

Правата рокля е друга съставна част

от гардероба на първата дама. Този класически фасон е наследник на малката черна рокля, съхранил в себе си непреходна изтънченост.
Говорим за женствената, леко вталена рокля без ръкави и с кръгло деколте, достигаща до средата на коляното. Точно тази дължина подчертава образа на истинската лейди и изглежда доста секси в очите на мъжете. Правата рокля издължава силуета, подчертавайки женствеността на образа.
100%-овата лейди носи и панталони, и поли, но е в стихията си, когато е в рокля – независимо дали става въпрос за офиса, романтична среща или тържествен случай. Затова е желателно да имате в гардероба си няколко универсални модела, които могат да се адаптират за една или друга ситуация с безценната помощ на аксесоарите – бижута, шалове, различни размери и модели чанти и обувки, колани и пояси, панделки, оригинални брошки и т.н.
Що се отнася до оттенъците, обърнете внимание на сдържаната цветова гама. Идеалният вариант са черно, кафяво, синьо, бордо, шоколадово, бяло. Много красиво изглеждат и меките светли тонове – кремаво, бежово, кафе с мляко, пастелно розово, бледолилаво, златисто.
Класическата рокля се шие от гладки матови платове, като не е зле да притежавате поне един модел от туид. Така по всяко време ще изглеждате и се чувствате като първа дама!