История на часовниците Seiko

Seiko Astron GPS Solar Dual-Time

Една от трайно наложилите се на пазара марки за производство на часовници в световен мащаб е компанията Seiko.

Създадена през далечната 1924г. в Токио, Япония, от самото начало със смели стъпки се налага на пазара за мъжки и дамски часовници. Часовниците Seiko са една от най-известните и уважавани марки в света. Компанията Seiko непрестанно представя на пазара прецизни, елегантни, стилни и запомнящи се часовници.

Компанията е създадена от магазинера на име К. Хаттор, занимавал се с продажба на бижута.

През 1892г. К. Хаттор решава да инвестира в производството часовници, наречени Сейкоша (Seikosha). По-късно през 1917г. компанията сменя името си на К. Хаттори и Ко. След множество промени през 1983г. компанията се преименува на Хаттори Сейко Ко., а по-късно през 1990г. става известна с името Корпорация Сейко и се превръща в преуспяващ иуважаван бизнес.

През 1941г. компанията Сейко започва да произвеждат аналогов джобен часовник. Марката е и от първите, които са и първите, който добавят и няколко допълнителни функции в часовниците в средата на века.

Seiko Astron GPS Solar Dual-Time
Часовник Seiko Astron GPS Solar Dual-Time

През 1969 година Seiko създава първия кварцов мъжки часовник. Часовника е пуснат на пазара с името Астрон и се е продавал на доста висока цена. В последствие през годините Seiko налагат много други новости възприети и използвани от останалите производители на часовници.

На Олимпийските игри в Барселона през 1992 година Seiko е официален таймкиипър на игрите. След блестящото си представяне часовници Seiko са канени и използвани на множество световни турнири и състезания.

Корпорацията Seiko винаги се е стремяла към високото качество на часовниците си и нови похвати в производство на своите часовници, което я превръща с световен лидер в индустрията. От 1881г. Сейко изминават дълъг и труден път и чрез отдаденост, упорство и новаторки дух на хората стоящи зад марката се превръща в световен лидер.

Благодарим на timezone24.bg

Как се произвеждат часовниците Seiko (Видео)