Гримът на пролетта: тенденции за 2017г.

Ежедневен грим

Как да си направиш сама ежедневен и вечерен пролетен грим без да е нужно да ходиш на уроци

През сезон 2017 на мода ще бъде свежият образ. Топлото време на годината идва бавно, но сигурно с меки оттенъци и сияещо лице. Все по-често ще виждаме пастелни сенки и изразителни вежди, брозант в ефект на лек загар, металически и блестящи моливи в комбинация с нежно розови, коралови или леко кафеникави устни. Разбира се, ще има и наситени цветове, но доста по-спокойни от миналото лято. Модерни ще бъдат и сенките в пастелни оттенъци на зелено, лилаво и синьо.

Натурален макиаж

Съдейки по модните ревюта, свежият естествен образ е най-актуален. Малко сенки, малко спирала, меки устни, нежен руж и розов гланц за устни – всичко това създава впечатление за отсъствие на грим. Прозрачният фондьотен или овлажняващият крем с тониращ ефект са прекрасен избор за топлия сезон.

Монохромно лице и минимум цвят

Тази пролет на мода ще бъде монохромното лице, в което има малко цвят на очите, бузите и устните. Използвайте прозрачен фондьотен, подхождащ на цвета на кожата и помнете, че за здравия цвят на лицето е важна не само козметиката, но и храненето, водата и съня.

Руж

През топлия сезон той ще имитира естественост и лек загар. Брозантът също ще се използва за подчертаване овала на лицето и блясък в очите.

Пастелни оттенъци

Като първите цветя, в пролетния макиаж се появяват пастелни сенки, блестящ гланц за устни, потъмнени вежди, но не толкова гъсти като през есента, едва докоснати от спиралата мигли и розов руж.

Нежни очи

Още един вариант на натуралния грим е с акцент на очите, като те са подчертани, но с минимум молив, спирала и сенки.

Кокетен грим

Романтичният вариант се състои от лилави, светло сини и сребристи сенки, подчертани вежди, розови оттенъци на ружа и розови устни.

Изумрудени очи

Разкошните зелени сенки с металически блясък привличат вниманието към очите, а лицето изглежда сияещо и добре поддържано.

Златисти очи

Блестящите златни сенки подчертават очите, а кожата и устните имат неутрален оттенък. Възможни са и сенки с жълти оттенъци, както пастелни, така и с металически блясък.

Блестящ гланц за устни

Естественият макиаж изглежда много свежо, ако устните са подчертани с блестящ гланц в телесен или розов оттенък. Също така може да се използва червило в неутрален оттенък с добавен златист блясък.

Коралово

Този великолепен оттенък се връща на мода в комбинация с неутрални тонове, подчертавайки кожата на лицето.

Оранжево

Ако естественият макиаж ви се вижда скучен, не се колебайте да използване топъл или златист оранжев цвят за очите и устните. Оранжевото червило прекрасно освежава лицето.

Класически червени устни

Ура, няма да излязат от мода и през този сезон! Комбинират се с очна линия или леки сенки, като останалата част от лицето трябва да бъде почти безцветна.

Гримът на Пролет 2017 е романтичен и женствен